Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerenadvies.be Online advies en inspiratie voor het aanleggen van vloeren.
Vloerenadvies.be
banner image

Verlijmen van vloeren

Verlijmen is een mogelijkheid van het leggen van vloeren. Verlijmen van vloeren kan zowel bij tegels als bij houten vloeren. Bij het verlijmen van vloeren worden de tegels of het hout op een ondervloer geplakt met lijm.

Houten vloeren verlijmen

Bij het verlijmen van houten vloeren wordt alles op de ondervloer geplakt of vastgenageld.
Dit gebeurd als volgt:
Eerst wordt er een spaanplaat op de vloer verlijmd of genageld, pas daarbovenop wordt de houten vloer gelijmd of vastgenageld.

Verlijmen van een houten vloer is absoluut noodzakelijk wanneer je opteert voor vloerverwarming, omdat de warmte bij een verlijmde vloer veel makkelijker kan worden doorgelaten.

 

Tegels verlijmen

Tegels verlijmen gaat op bijna exact dezelfde manier.
Tegels worden bij de verlijmingsmethode op de ondervloer gelijmd (meestal chape), ook verlijming is absoluut nodig bij tegels als je voor vloerverwarming wilt kiezen.

 

Voordelen en nadelen van verlijmde vloeren

Een van de aangenamere voordelen van verlijmde vloeren, is vast en zeker de strakkere plaatsing van de vloer. Een tweede voordeel is dat de vloer minder ‘werkt’. Dit wilt zeggen dat de vloer minder zal uitzetten en krimpen, dit zorgt er ook voor dat er een minder grote ruimte nodig is aan de zijkanten voor deze uitzetting op te vangen.
Bij hout is een vervelend probleem vaak het gekraak. Bij verlijmde vloeren word je vaak verlost van dit vervelende geklos.

Aan alles waar voordelen aan verbonden zijn, zitten meestal ook wel enkele nadelen verbonden… Een van deze nadelen is vast en zeker de hogere aankoopprijs.
Voor de niet zo handige doe-het-zelvers onder ons, is het vaak ook heel wat moeilijker om vloeren verlijmd te leggen. Als je het dan wilt laten doen, zal je ook wat meer moeten betalen dan bij het leggen van zwevende vloeren.

Wil je de vloer later opnieuw veranderen, dan kan dit voor enige moeilijkheden zorgen. Door de verlijming is de vloer bijgevolg niet meer bruikbaar.

 

Andere sites over bouwen en verbouwen

Heb je interesse in sites die over bouwen en verbouwen gaan?
Als het lekker weer is buiten, kan het binnenshuis soms net te warm worden. Een oplossing daarvoor is om te kiezen voor zonnewering.
Zonnewering is er in alle maten, vormen en soorten!
De meest bekende zonneweringen zijn rolluiken, screens en blinds.
Maar wist je ook dat terrasoverkappingen (waaronder het prieel en de pergola) ook zonnewering zijn?

Een overkapping plaatst je over het terras (terrasoverkapping) of vrijstaand (pergola/prieel).

Meer informatie over deze onderwerpen vind je op onderstaande websites:
http://www.pergolainfo.be
http://www.prieelinfo.be
http://www.rolluiken-rolluik.be
http://www.terrasoverkapping-info.be
http://www.zonne-wering.be
http://www.overkappingen-overkapping.be

 

Offertes op maat ontvangen?

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gespecialiseerde vloerders actief in jouw buurt.